Lees ook. Schoonmaaktip: zonnecrème uit je kleding verwijderen

1. Zuurstofbleekmiddel

Eén van de meest populaire methodes om vergeling op te lossen, is het gebruik van zuurstofbleekmiddel. Dit type bleekmiddel is zachter dan chloorbleekmiddel en is effectief bij het verwijderen van vlekken en het opfrissen van witte kleding. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

2. Azijn

Azijn is een natuurlijk reinigingsmiddel dat niet alleen bacteriën doodt, maar ook helpt bij het oplichten van vergeelde stoffen. Voeg een kopje azijn toe aan je wascyclus samen met je gebruikelijke wasmiddel. De azijn zal helpen om de witte kleur van je kleding te herstellen en tegelijkertijd eventuele onaangename geurtjes te neutraliseren.

  3. Baking soda

  Maak een sopje van (baking) soda en water en smeer dit over de vlekken. Laat het een uur of drie weken en was het kledingstuk volgens het gebruikelijke programma.

   4. Zonlicht

   Soms is de beste oplossing voor vergeelde was zo eenvoudig als zonlicht. Hang je wasgoed buiten op een zonnige dag en laat de zonnestralen hun werk doen. Zonlicht bezit natuurlijke blekende eigenschappen die witte stoffen oplichten en vergeelde vlekken verwijderen.

    5. Citroensap

    Voeg een glas (vers) citroensap toe aan je wasmiddel en was je witte wasgoed in de wasmachine. Wedden dat alles weer kraakwit is?

    Deel via social media