1. Maak je lunch de dag van tevoren klaar

Begin je werkdag stressvrij door je lunch alvast de avond voordien klaar te maken. Zo bespaar je niet alleen tijd in de ochtend, maar het helpt je ook om bewustere en gezondere keuzes te maken. Een voedzame lunch geeft je de energie die je nodig hebt. ’s Nachts in de koelkast en klaar!

2. Stel je (werk)outfit de avond voordien samen

Selecteer je werkoutfit voor de volgende dag voordat je naar bed gaat. Dat vermindert de ‘Wat moet ik aan?’-stress in de ochtend en zorgt ervoor dat je meer tijd hebt voor de rest van je ochtendroutine.

3. Pak je tas de avond van tevoren in

Zorg dat alles wat je nodig hebt voor je volgende werkdag in je tas zit voordat je naar bed gaat. Een goed ingepakte werktas zorgt ervoor dat je 's ochtends vlotjes de deur uit kan.

4. Maak een to-do lijst van je taken

Het opstellen van een lijstje met to do’s helpt je om het overzicht te bewaren en niets te vergeten. Deze handeling hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen! Schrijf aan het begin van elke opdracht bij een klant even al je taken op, vink ze tussendoor af en voilà, je klanten staan versteld van je gestructureerde werkwijze!

5. Start met de taak waar je het minst naar uitkijkt

Er zal altijd een taak zijn die je het minst graag uitvoert en die je daarom ook liefst zo lang mogelijk uitstelt. Pak het eens anders aan en start met deze taak! Dan kan de rest van je werkdag alleen maar leuker worden.

6. Laad elektronische toestellen tijdig op 

Zorg ervoor dat alle elektronische apparaten die je doorheen de dag nodig hebt, voldoende opgeladen zijn aan het begin van je dag. Zo ben je zeker dat je steeds bereikbaar bent en anderen kan bereiken. Ook als je de batterij van je elektrische fiets of scooter tijdig oplaadt, zal je jezelf hier later dankbaar voor zijn.

7. Controleer de weersvoorspelling voor vertrek

Het weer kan een grote impact hebben op je werkdag. Door voor je vertrek even de weersvoorspellingen te checken, kan je je kleden naargelang de omstandigheden en, indien mogelijk, je vervoersmiddel aanpassen. Zeker wanneer je van klant naar klant reist kan deze tip de rest van je werkdag vergemakkelijken.

Deel via social media