Ijscrème

Ijscrème kan vieze blijvende vetvlekken maken, zeker chocolade ijs. Begin niet te wrijven op de vlek, dit zal hem alleen maar groter maken. Dep daarom met koud water en gooi hem zo snel mogelijk in de wasmachine.

Tomaten

Maak de vlek nat en druppel er citroensap op en laat dit een paar minuten intrekken. Spoel de het vervolgens uit met lauw water en gooi het in de wasmachine.

Gras

Hiervoor kan je groene zeep of afwasmiddelgebruiken, wrijf het goed in en laat even intrekken. Gooi het vervolgens in de wasmachine. Als dit niet werkt kan je het proberen met pure alcohol.

Zonnecrème

Meng zeep met heet water in een emmer, laat het vervuilde kledingstuk weken in de emmer, schrob op de vlek en was het in de wasmachine.

Barbecue roet

Meestal kan je het roet gewoon van je kleding afkloppen. Werkt dit niet bestrooi het dan met zout en laat een paar uur intrekken. Zorg vooral dat er geen water op komt dit zal de vlek alleen maar uitbreiden!

Rood fruit

Laat citroensap of natuurazijn intrekken op de vlek en gooi het vervolgens in de wasmachine. Als dit niet werkt kan je het met sterk verdund bleekwater proberen, maar let op hiermee want dit kan de kleur veranderen.

Rode wijn

Dep eerst de overtollige wijn weg met een schone vochtige doek, niet wrijven! Strek het oppervlak strak en gooi er veel zout over. Gooi er daarna heet water over en stop het in de wasmachine.

Met dit in het achterhoofd kan je genieten van de zomer zonder je zorgen te moeten maken over vieze vlekken! Hulp nodig met het huishouden? Doe snel en gemakkelijk jouw aanvraag online.

Deel via social media