Eline liep gedurende een volledig schooljaar stage als administratief medewerkster in het Home Maid-kantoor in Roeselare. Nadien bleef ze nog een maandje plakken om er tijdens de zomervakantie te werken als studente. Graag deelt ze haar verhaal over haar tijd bij Home Maid.

  • Naam: Eline Bostoen
  • Woonplaats: Sint-Eloois-Winkel
  • Leeftijd: 18 jaar
  • Studies: Handel
  • Duur studentenjob: schooljaar 2022-2023 (stage) & juli 2023 (studentenjob)
  • Plaats: Home Maid, kantoor Roeselare

  “Bij een job als administratief medewerker komt veel kijken en ik ben iemand die wel van uitdagingen houdt. Je blijft hier maar bijleren!”

  Hoe ben je bij Home Maid terechtgekomen?

  Eline: Via mijn school. Daar kreeg ik het advies om mijn stage te lopen bij Home Maid, een bedrijf waar ik volgens hen veel zou kunnen opsteken rond administratie, communicatie en de commerciële kant van het bedrijfsleven. Daar kan ik ze achteraf gezien alleen maar gelijk in geven. (lacht)

  Wat heb je allemaal geleerd tijdens deze studentenjob?

  Eline: Ik heb een verscheidenheid aan zaken geleerd, die ik kan opdelen in verschillende categorieën.

  Effectieve communicatie: op een professionele en vriendelijke manier telefonisch communiceren met zowel klanten als huishoudhulpen.
  Administratieve vaardigheden:
  bv. leren opmaken van aangetekende zendingen.
  Softwarekennis:
  ik heb nog meer bijgeleerd over de programma’s Excel, Word en Outlook doordat ik vooral met deze programma’s aan de slag moest.
  Intranet en systeembeheer:
  ik heb geleerd met Intranet te werken. Daarin leerde ik om bv. planningen aan te passen van huishoudhulpen en belangrijke informatie, zoals klant- en huishoudhulplijsten, op te zoeken. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in het beheer van gegevens.
  Professioneel schrijven:
  doordat ik vaak zakelijke e-mails naar zowel klanten als huishoudhulpen heb opgesteld, kan ik nu helder, beknopt en beleefd communiceren in een professionele context.

   Wat denk je dat er nodig is om de functie van administratief medewerkster te kunnen uitvoeren?

   Eline: Het is een gevarieerde functie, dus je moet zeker kunnen multitasken. Je hebt Word, Excel en Outlook best wat onder de knie en werkt best ordelijk en op een systematische manier om gegevens, documenten en informatie te organiseren. Daarnaast moet je geen schrik hebben om te telefoneren en communiceren met collega’s, en dat in het Nederlands, Frans en Engels. Voldoende talenkennis, zowel schriftelijk als mondeling, komt m.a.w. goed van pas.

   Wat heb je zelf allemaal gedaan in de afgelopen periode bij Home Maid?

   Eline: Een groot deel van mijn tijd werd toegewijd aan werken met Excel. Hierbij trok ik lijsten van zowel klanten als huishoudhulpen om controles uit te voeren op hun gegevens, afwezigheden en andere relevante informatie. Daarnaast was het opstellen en vertalen van brieven, vaak in het Engels of Frans, een essentieel onderdeel van mijn verantwoordelijkheden. Deze brieven werden vervolgens verzonden naar zowel klanten als huishoudhulpen, en ik hield me bezig met de opvolging van de correspondentie.

   Bovendien heb ik een aanzienlijk deel van mijn tijd besteed aan telefonische communicatie, waarbij ik gesprekken voerde met zowel klanten als huishoudhulpen om hun behoeften en eventuele problemen aan te pakken. Samen met een commercieel verantwoordelijke zocht ik ook naar potentiële nieuwe klanten binnen haar toegewezen regio. Tijdens vakantieperiodes speelde ik dan weer een cruciale rol bij het coördineren van vervangingen, met name via e-mailcommunicatie met klanten.

   Kortom, mijn dagelijkse verantwoordelijkheden waren divers en omvatten een combinatie van administratieve taken, klantgerichte communicatie en effectieve samenwerking met collega's.

   Zou je ooit willen terugkomen?

   Eline: Ja, heel graag zelfs! Tijdens mijn stage en studentenjob bij Home Maid heb ik een heel leuk team van collega’s leren kennen! Ze hebben me veel bijgeleerd en creëerden een leuke sfeer op kantoor. Bij een job als administratief medewerker komt veel kijken en ik ben iemand die wel van uitdagingen houdt. Je blijft hier maar bijleren!

   Welke 3 woorden beschrijven jouw studentenjob bij Home Maid het best?

   Multitasking - zelfstandig - communicatief

    Wat is je het meest bijgebleven van je studentenjob bij Home Maid?

   De sfeer tussen de collega’s hier op kantoor en het feit dat ik hier veel bijgeleerd heb. Ik heb nu veel meer inzicht in wat ik later wil doen en ben dit jaar nog meer opengebloeid door het vele (professioneel) telefoneren en communiceren via e-mail met klanten, huishoudhulpen en collega’s.

   Wil jij ook een eerste werkervaring op komen doen bij Home Maid? Mail dan naar info@homemaid.be met je cv en motivatiebrief. Tot binnenkort!

   Deel via social media