Coronamaatregelen klanten

Onze huishoudhulpen

Wassen regelmatig hun handen.

Ontvangen een veiligheidspakket van Home Maid.

Reinigen grondig bij aankomst de belangrijkste aanraakpunten: deurklinken, lichtschakelaars, ... en herhalen dit als ze weer vertrekken.

Dragen tijdens hun werk handschoenen en eventueel een mondmasker.

Zorgen voor een goede verluchting door met open ramen en deuren te werken.

Houden minstens 1,5 meter afstand met elk individu.

Poetsen enkel kamers waar niemand aanwezig is.

Wij vragen jou (onze klanten)

Dat de kamers op voorhand verlucht worden.

Dat de huishoudhulp in een ruimte kan werken waar er niemand aanwezig is.

  Ben je in dezelfde ruimte als de huishoudhulp? Bijvoorbeeld bij het openen van de deur. Hou steeds 1,5 meter afstand en draag een mondmasker. De federale richtlijnen inzake het gebruik van een mondmasker worden strikt nagevolgd.

  Dat er geen niet-essentiële bezoeken plaatsvinden tijdens de werkuren van jouw huishoudhulp.

  Een mogelijkheid om de handen te wassen.

  Een propere handdoek en vloeibare handzeep.

  En uiteraard het poetsmateriaal en de producten, zoals steeds.

  We vragen je (indien je gebruik maakt van papieren dienstencheques) om deze op voorhand klaar te leggen. Zo beperken we de contactmomenten. We vragen ook begrip voor het feit dat deze richtlijnen heel wat extra handelingen vragen van onze huishoudhulpen.

  Communicatie is belangrijk

  Wat moet ik doen als ik vermoedelijk besmet ben met het virus Covid-19 of in geval van andere risicofactoren? Laat ons en je huishoudhulp dit onmiddellijk weten zodat we de huishoudhulp tijdelijk kunnen stopzetten totdat het weer veilig is.

  Wat moet ik doen als mijn huishoudhulp symptomen van Covid-19 vertoont (zoals koorts, droge hoest, vermoeidheid of ademhalingsproblemen) ? Laat ons ook dit onmiddellijk weten zodat we de huishoudhulp tijdelijk kunnen stopzetten.

  Wij vragen je om ons en de huishoudhulp meteen te verwittigen indien je of een gezinslid terugkeert uit een gebied waarvoor een formeel reisverbod geldt (code rood) of een gebied met een verhoogd gezondheidsrisico (code oranje) (zie: https://diplomatie.belgium.be/nl). Zo kunnen wij de nodige stappen ondernemen.

  Aarzel niet om ons te contacteren bij eventuele vragen. Door hier samen aan te werken, zorgen wij voor een veilige werking.

  Telefoon:
  051 42 63 40 | Mail: info@homemaid.be

  We volgen de maatregelen op de voet. Moesten er wijzigingen optreden, brengen we je hier meteen van op de hoogte. Hopelijk kunnen we rekenen op jouw begrip. Alvast hartelijk bedankt.

  Deel via social media