VET

Bak je zelf graag frieten, maar wil je niet de het hele huis naar een frituur ruikt? Uiteraard zet je de ramen open, maar je zal wel al gemerkt hebben dat dit de geur niet buiten jaagt. Een goede tip om de geur te verminderen is een bakje azijn in de keuken zetten. Dit doe je vooraf. Ben je dit vergeten? Zet dan een bakje met gemalen koffie, dit zal de geur van het frituurvet overheersen.

AFVOER

Als je wasbak of doucheputje ook wel eens naar de riolering ruikt kan je dit oplossen met chemische producten. Maar doe je dit net als ons liever niet? Spoel de wasbak/doucheputje dan met heet water, soda en natuurazijn. Laat dit 10 minuten inwerken en spoel na met kokend water. Nu ben je eenvoudig en kosteloos van de geur verlost!

VUILNISBAK

Frequent genoeg de zak in de vuilnisbak veranderen is een uiteraard een must. Maar de geur van een vuilnisbak blijft uiteraard nooit aangenaam. Een eenvoudige tip: strooi een laagje kattenbakvulling op de bodem. Dit zal een vocht opnemen en de vieze geur verminderen.

KOELKAST

Iedereen heeft het wel eens voor dat hij/zij vervallen voeding uit de koelkast vergeet te halen en deze sterk begint te stinken. De beste manier om deze geur weg te krijgen is de hele koelkast leeg te halen en uit te kuisen. Maar wie heeft er tijd en zin om elke keer de hele koelkast leeg te maken? Leg daarom een schijfje citroen op een bordje met zout in de koelkast. Dit zal de geur doen verminderen!

WC

Een geurtje in het toilet is onvermijdelijk. Hou je niet zo van de sterke geur van een luchtverfrisser? Steek gewoon een lucifertje aan. Dit zal een aangenamere geur achter laten.

Hulp nodig in het huishouden? Vraag je huishoudhulp aan via onze website.

Deel via social media